N

Samenwerken? 10.000+ top posities

N

Maandelijks opzegbaar

N

150+ klanten

Wat is een nofollow link?

Een nofollow link is een hyperlink die geen waarde doorgeeft aan de bestemmingspagina.

Hoe werkt een nofollow link?

Wanneer nofollow backlinks worden geplaatst op uitgaande links, helpen ze voorkomen dat zoekmachines de pagina’s binnen de site crawlen, wat voorkomt dat de pagina waarnaar gelinkt wordt zal stijgen in Google. Op deze manier kun je naar je (online) concurrentie linken, zonder dat je autoriteit doorgeeft aan de desbetreffende website.

 

Een nofollow link herkennen

Nofollow is het HTML attribuut dat dit mogelijk maakt, en het wordt door alle belangrijke zoekmachines (Google, Bing, Yahoo) ondersteund. Je kunt een nofollow link op de volgende manier in de broncode van een website herkennen:

<a rel=”nofollow” href=”www.seoforyou.nl”>Seo For You</a>

Je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk websites met een dofollow link naar je website verwijzen. In een tool zoals deze kun je gemakkelijk kijken hoeveel dofollow links er op de pagina aanwezig zijn.

 

Nofollow links om spam tegen te gaan

Er zijn veel websites waar user generated content mogelijk gemaakt wordt. Dit houdt in dat iedereen op een website zelf content kan plaatsen. Zoals op een forum, reacties onder een blogpost, of sociale media. Zij stellen vrijwel altijd in dat alle uitgaande links een nofollow-tag krijgen. Op deze manier weten zijn spam te voorkomen, doordat het platform niet gebruikt wordt om backlinks te verkrijgen.

 

Het verschil tussen nofollow en dofollow links

Waar een nofollow link geen paginawaarde doorgeeft, doet een dofollow link dit juist wel. Standaard zijn alle links een dofollow link, wanneer je we wilt dat de uitgaande link géén waarde doorgeeft, moet je dit handmatig instellen.