N

Samenwerken? 10.000+ top posities

N

Maandelijks opzegbaar

N

150+ klanten

Wat is metadata?

Metadata is data over andere data. Metadata kan worden gebruikt om inhoud op het web te beschrijven en om context te geven aan die inhoud. Zo kan de zoekmachine goed begrijpen wat er op een pagina staat. 

Benieuwd waarom uw concurrenten (nog) boven uw website ranken? Claim dan nu uw gratis SEO audit of bel 06 28 20 20 96

Reviews SEO For You | Freelance SEO Specialist

  Gratis SEO audit t.w.v. € 295,-

  97% van de bedrijven laat online groei kansen liggen.

  Website *

  Reactie binnen 1 werkdag

  Concreet stappenplan voor hoger online rendement

  Fysiek of via video-call gepresenteerd

   Meer over metadata

  Metadata kan bijvoorbeeld gebruikt worden om afbeeldingen te beschrijven. Als je een foto uploadt wordt er vaak metadata bijgevoegd over de beschrijving van die foto – wie de foto nam en wanneer deze is genomen. Deze metadata helpt context te geven aan de foto en geeft zoekmachines ook meer informatie over waar je pagina het over heeft in relatie tot die specifieke foto.

  Andere metadata zijn gewoon metadata over je website. Zo kan metadata gebruikt worden om pagina’s of delen van een site met elkaar te verbinden door het gebruik van trefwoorden en/of (hyper)links tussen die woorden. Op deze manier helpt metadata zoekmachines te begrijpen hoeveel onderlinge verbanden er zijn met twee verschillende stukken inhoud op je site, zodat ze weten in welke context ze moeten opgevat worden.

  Meta data en SEO

  Met metadata kun je zoekmachines ook helpen te begrijpen waar je site over gaat, door er op bepaalde manieren trefwoorden in op te nemen.

  Zo zou metadata bijvoorbeeld de volgende tekst kunnen bevatten: “de beste SEO tools” of zelfs gewoon ” bekijk hier”. Als je dit soort metadata, in de vorm van een hyperlink, overal op een website zet, versterkt dit de interne linkstructuur. Heb je hier hulp bij nodig? Wij van SEO For You kunnen je helpen om overal de juiste metadata te gebruiken.