N

Samenwerken? 10.000+ top posities

N

Maandelijks opzegbaar

N

150+ klanten

Wat is een Lead?

Een lead is een potentiële klant of cliënt, iemand die interesse heeft getoond in uw product of dienst. Om leads te genereren, creëren bedrijven meestal inhoud die hun doelgroep aanspreekt en iets van waarde biedt in ruil voor de contactgegevens van de persoon. Zodra u de informatie van een lead hebt verzameld, kunt u beginnen met het proces van marketing naar verkoop.

Leads zijn belangrijk voor bedrijven omdat zij potentiële klanten of cliënten vertegenwoordigen. Door het genereren van leads via marketingactiviteiten, kunnen bedrijven hun omzet en inkomsten verhogen.

Gratis SEO analyse t.w.v. €297,-

Jouw grootste groeikans onthult in 30 min tijd, zonder open deuren.

Belofte: we gaan je verrassen met dingen die je nog in geen 1 SEO scan hebt gezien.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

  SEO For You heeft geweldig geholpen. Vanaf het eerste contact werd er een realistisch beeld geschept over de te behalen targets. Tussentijds was er regelmatig prettig contact waarbij de voortgang besproken werd.

  Marc Boland

  Manieren om leads te genereren

  • Inhoud creëren die de doelgroep aanspreekt
  • Iets van waarde aanbieden in ruil voor contactinformatie (bijv. lead magnet)
  • Adverteren (via platformen als google ads)
  • Evenementen organiseren
  • Neem als bedrijf jaarlijks actief deel aan een of meerdere beurzen

  Als het gaat om het genereren van leads, is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Het is beter om een kleiner aantal leads van hoge kwaliteit te hebben dan een groot aantal van lage kwaliteit. Hoogwaardige leads worden eerder betalende klanten of cliënten, dus het is belangrijk om uw leadgeneratie-inspanningen te richten op het aantrekken van de juiste soort mensen.

  leadgeneratiestrategieën

  Er zijn een aantal leadgeneratiestrategieën die bedrijven kunnen gebruiken om leads van hoge kwaliteit aan te trekken zoals:

  Het creëren van waardevolle content: Een van de beste manieren om leads van hoge kwaliteit te genereren is het creëren van inhoud die waardevol is voor uw doelgroep (leadmagnets). Dit kunnen blog posts, eBooks, white papers of zelfs infographics zijn. Uw doel moet zijn om iets te maken dat nuttig is voor uw doelgroep en dat hen zal helpen een probleem op te lossen of een vraag te beantwoorden.

  Lead nurturing campagnes: Lead nurturing campagnes bestaan uit het sturen vaneen reeks e-mails aan een lead over een bepaalde periode. Deze e-mails bevatten doorgaans nuttige informatie, zoals tips of hulpmiddelen, en bouwen voort op de relatie tussen de lead en uw bedrijf.

  Leadconversiesoftware: Software voor leadconversie kan ook worden gebruikt om leads van hoge kwaliteit te genereren. Dit type software helpt bedrijven het leadconversieproces te automatiseren dooreen manier te bieden om leads te traceren en te scoren. Software voor leadconversie kan bedrijven ook helpen leads te segmenteren om zo gerichte berichten te kunnen sturen.

  Soorten leads

  Er zijn een paar verschillende soorten leads die bedrijven kunnen genereren, waaronder:

  Verkoopleads: Dit zijn leads die het potentieel hebben om betalende klanten te worden. Het genereren van verkoopleads houdt meestal in dat u inhoud creëert die uw doelgroep aanspreekt en iets van waarde aanbiedt in ruil voor hun contactinformatie.

  Marketingleads: Marketingleads zijn potentiële klanten die interesse hebben getoond in uw bedrijf of product. Deze leads kunnen worden gegenereerd via leadmagnets, zoals eBooks of whitepapers, of door actief deel te nemen aan beurzen.

  Productleads: Productleads zijn leads die het potentieel hebben om betalende klanten te worden, maar nog geen aankoop hebben gedaan. Het genereren van productleads houdt meestal in dat u content maakt die uw product laat zien

  Een veel voorkomende fout die bedrijven maken als het gaat om het genereren van leads is het niet opvolgen van leads. Het is belangrijk om te onthouden dat niet elke lead meteen klaar zal zijn om uw product of dienst te kopen. Sommigen beginnen misschien net met hun onderzoek en anderen hebben misschien wat meer tijd nodig. Daarom is het belangrijk om een systeem op te zetten voor het opvolgen van leads, zodat u geen potentiële klanten mist.

  Klantcases waar we trots op zijn

  Newsbit

  Newsbit, een nieuwsplatform over cryptocurrency, is uitegroeid tot een van de grootsten in Nederland. Terwijl de online concurrentie met de dag toeneemt.

  Aquascaper.be

  Een stijging van 176% meer top 10 posities in Google binnen 4 maanden tijd heeft voor een flinke piek gezorgd in de omzet in zowel de Belgische als Nederlandse markt.

  Puur voor dieren

  Een stijging van 144% sessies in 2 maanden tijd. De SEO campagne van puurvoordieren.nl laat zien dat de focus op snel resultaat zijn vruchten afwerpt.

  Vragen? Neem contact op!

  Heb je vragen over wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Schroom dan niet en neem contact op met een van onze specialisten. Samen bekijken we hoe we jouw website naar het volgende level kunnen tillen!