N

Samenwerken? 10.000+ top posities

N

Maandelijks opzegbaar

N

150+ klanten

Wat is een backlink?

Backlinks zijn externe links die naar je website verwijzen. Backlinks zijn een belangrijke SEO factor; indien goed ingesteld kunnen ze waarde geven aan de ontvangende website.

Benieuwd waarom uw concurrenten (nog) boven uw website ranken? Claim dan nu uw gratis SEO audit of bel 06 28 20 20 96

Reviews SEO For You | Freelance SEO Specialist

  Gratis SEO audit t.w.v. € 295,-

  97% van de bedrijven laat online groei kansen liggen.

  Website *

  Reactie binnen 1 werkdag

  Concreet stappenplan voor hoger online rendement

  Fysiek of via video-call gepresenteerd

  Backlinks en SEO

  Het verkrijgen van een goed linkprofiel is een SEO factor die vaak onderschat wordt. Alleen top content is vrijwel altijd niet voldoende om bovenaan in Google te komen. Je content moet versterkt worden met relevante backlinks om optimaal te presteren op het gebied van SEO.

  Dofollow en noffolow backlinks

  Er zijn twee soorten backliks. Namelijk dofollow backlinks en nofollow backlinks. Kort samengevat betekent dit: dofollow backlinks geven wél waarde door, nofollow backlinks geven géén waarde door.

  Backlinks zorgen voor een goed linkprofiel

  Om een goed linkprofiel op te bouwen zijn vooral het aantal dofollow backlinks belangrijk. Een goed linkprofiel kan gezien worden als waardering voor je website. En Google wil graag websites met veel waardering bovenaan in de zoekresultaten plaatsen. Een goed en natuurlijk linkprofiel bestaat echter niet uit 100% dofollow links, maar bevat ook nofollow links.

  Tips om meer backlinks te krijgen

  – De makkelijkste manier, die al het werk uithanden neemt: het inschakelen van een linkbuilding bureau. Een goed linkbuilding bureau zoals SEO For You zorgt dat je backlinks krijgt van relevante pagina’s.

  – Schrijf een gastblog op een relevante website mét autoriteit. Dit kost wat moeite, maar is een perfecte manier om backlinks met waarde (en websitebezoekers) te verkrijgen.

  – Vraag andere websites een link naar jouw website te plaatsen. Het liefst niet op een pagina die al vol met externe links staat, de waarde wordt namelijk verdeeld over al deze websites.

  – Schrijf kwaliteitscontent. Wanneer je content dusdanig goed is, zullen de backlinks er vanzelf komen doordat mensen je content met hun volgers/lezers willen delen.

  – Schrijf persberichten. Een backlink van een nieuwswebsite geeft ontzettend veel autoriteit door.

  Welke backlinks zijn schadelijk?

  Backlinks zijn een geweldige manier om de SEO van je website te verhogen. Maar let op: backlinks kunnen je ook schaden en je ranking verlagen als ze niet relevant zijn of op irrelevante websites geplaatst zijn! Koop geen links; zo eenvoudig is het. Als je dit namelijk niet goed doet, kan dit je website grote problemen opleveren.

  Wat zijn relevante backlinks?

  Zoals gezegd is het belangrijk om backlinks te hebben op relevante websites. Dat wil zeggen: gaat jouw blog over katten, dan is een backlink van een andere site gerelateerd aan katten erg waardevol. Een backlink op een algemene website over huisdieren, of een website over honden, is iets minder waardevol. Maar wordt nog wel steeds gezien als een relevante backlink. In de ideale situatie krijg je een backlink van een pagina met hoge linkautoriteit en een relevant onderwerp. 

  Wanneer je (Nederlandstalige) website over katten een backlink krijgt van een Braziliaanse website over wasmachines, is dit vrijwel nutteloos in de ogen van Google. Dat komt omdat de context van de backlinks niet overeenkomt. 

  Backlinks checken

  Er zijn meerdere situaties waarin het handig kan zijn om een overzicht te krijgen van alle backlinks op een website. Je zou bijvoorbeeld alle backlinks van je eigen website willen bekijken, maar ook is het mogelijk om de backlinks van je (online)concurrenten te analyseren. Met deze handige en gratis tool kun je precies zien welke backlinks een website heeft.