N

Samenwerken? 10.000+ top posities

N

Maandelijks opzegbaar

N

150+ klanten

Wat is een meta description?

Een meta description is een korte, interessante samenvatting van waar je website pagina over gaat. Het kan in de vorm van een zin of twee en verschijnt meestal onder de titel in zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs).

Benieuwd waarom uw concurrenten (nog) boven uw website ranken? Claim dan nu uw gratis SEO audit of bel 06 28 20 20 96

Reviews SEO For You | Freelance SEO Specialist

  Gratis SEO audit t.w.v. € 295,-

  97% van de bedrijven laat online groei kansen liggen.

  Website *

  Reactie binnen 1 werkdag

  Concreet stappenplan voor hoger online rendement

  Fysiek of via video-call gepresenteerd

  Het schrijven van de juiste meta description 

  Een goede meta description moet uw inhoud accuraat weergeven en mensen aanmoedigen om door te klikken om meer te lezen.

  Metabeschrijvingen worden gebruikt door webcrawlers zoals Google’s zoekmachine resultatenpagina’s (SERP) systeem om stukjes tekst weer te geven wanneer ze uw URL voor verschillende zoekopdrachten vermelden. Ze verschijnen onder de link die u naar uw website brengt en vóór alle andere informatie op de pagina. De snippet verschijnt ook als iemand uw URL deelt op social media-platforms zoals Facebook, Twitter, enz.

  Tips voor de perfecte meta description

  – Gebruik actiewerkwoorden en beknopt schrijven: Houd je beschrijving kort, kernachtig en verleidelijk.

  – Maak het SEO vriendelijk: neem de titel van je pagina over als een zin of twee er direct onder, om ervoor te zorgen dat zoekmachines begrijpen waar de inhoud van de website over gaat.

  – Houd je meta description per pagina uniek: zorg ervoor dat je metabeschrijving voor elke pagina bestaat, zodat zoekmachines weten welke inhoud ze moeten tonen als iemand op de specifieke term zoekt.

  – Gebruik long tail trefwoorden: Je kunt het specifieke trefwoord waar je je op richt voor elke pagina in je metabeschrijving opnemen. Dit is het handigst als iemand op die exacte zin zoekt en eerder geneigd zal zijn door te klikken als hij herkent waar je site over gaat.