N

Samenwerken? 10.000+ top posities

N

Maandelijks opzegbaar

N

150+ klanten

Wat is e-mailmarketing?

E-mailmarketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om commerciële berichten te promoten. E-mailmarketing kan worden gebruikt om relaties met klanten op te bouwen, producten of diensten te promoten, of gewoon om klanten op de hoogte te houden van wat er in uw bedrijf gebeurt.

Gratis SEO analyse t.w.v. €297,-

Jouw grootste groeikans onthult in 30 min tijd, zonder open deuren.

Belofte: we gaan je verrassen met dingen die je nog in geen 1 SEO scan hebt gezien.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

  SEO For You heeft geweldig geholpen. Vanaf het eerste contact werd er een realistisch beeld geschept over de te behalen targets. Tussentijds was er regelmatig prettig contact waarbij de voortgang besproken werd.

  Marc Boland

  Meer over e-mailmarketing

  E-mailmarketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om commerciële berichten te promoten. E-mailmarketing kan worden gebruikt om relaties met klanten op te bouwen, producten of diensten te promoten, of gewoon om klanten op de hoogte te houden van wat er in uw bedrijf gebeurt.

  E-mailmarketing is een belangrijk onderdeel van elke marketingstrategie en kan zeer effectief zijn bij het stimuleren van verkoop en betrokkenheid. Het is echter belangrijk om te begrijpen hoe e-mailmarketing werkt en hoe u het effectief kunt gebruiken. In dit artikel bekijken we wat e-mailmarketing is en geven we enkele tips over hoe u het effectief kunt gebruiken

  Wat is e-mailmarketing?

  Email marketing betekent het verzenden van een commerciële boodschap, meestal aan een groep mensen, met behulp van e-mail. In de breedste zin van het woord kan elke e-mail die naar een potentiële of huidige klant wordt gestuurd als e-mailmarketing worden beschouwd. De term wordt echter meestal gebruikt om te verwijzen naar:

  • Het versturen van e-mails met als doel de relatie van een handelaar met zijn huidige of vorige klanten te verbeteren en klantenbinding en herhaalaankopen aan te moedigen.
  • Het versturen van e-mails met als doel nieuwe klanten te werven of huidige klanten te overtuigen om onmiddellijk iets te kopen.
  • Het toevoegen van advertenties aan e-mails die door andere bedrijven aan hun klanten worden gestuurd.

  E-mailmarketing en B2B/B2C

  Email-marketing is voor veel B2B en B2C bedrijven een erg goede manier om leads te genereren. Het ROI (return on investment) op e-mailmarketing is namelijk erg hoog. Dat laten onderzoeken van het DMA (Direct marketing Association) zien, bedrijven die € 1,- stopten in e-mailmarketing kregen hier al zeker €30,- voor terug. Aan de hand van deze cijfers is het dan ook niet gek dat veel B2B en B2C bedrijven email-marketing als een zeer effectieve marketingtool omschrijven Daarbij zijn er meer dan 5 miljard actieve e-mail accounts waar je als bedrijf je e-mails naartoe zou kunnen sturen.

  Ondanks de effectiviteit en het hoge ROI, zijn er een aantal punten die u tenminste moet overwegen voordat u e-mailmarketing gaat gebruiken:

  • Uw publiek: zorg ervoor dat u e-mail verstuurt naar mensen die het ook echt willen ontvangen. U wilt mensen niet spammen of hen e-mail sturen die ze niet willen.
  • Uw doelen: wat wilt u bereiken met uw e-mailmarketing? Probeer je de verkoop te stimuleren, een nieuw product te promoten of een relatie met klanten op te bouwen?
  • Uw inhoud: wat voor soort inhoud gaat u in uw e-mail opnemen? Zorg ervoor dat het relevant en interessant is voor uw publiek.
  • Uw ontwerp: hoe ziet uw e-mail eruit? Zorg ervoor dat hij visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te lezen is.

  Tot slot is het belangrijk dat je rekening houdt met de richtlijnen van het AVG. Het is namelijk niet toegestaan om iemand te mailen die daar geen toestemming voor heeft gegeven. Toestemming kun je krijgen door bezoekers de mogelijkheid te geven om zich te abonneren op bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Het is sowieso belangrijk dat er iets van een mogelijkheid op je website is waar gebruikers/potentiele klanten een e-mailadres achter kunnen laten.

  Soorten e-mailmarketing

  Er zijn verschillende soorten e-mailmarketing, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om de juiste e-mailmarketingstrategie te kiezen om ervoor te zorgen dat uw e-mails niet worden beschouwd als

  1. Broadcast-e-mails: dit zijn e-mailberichten die tegelijkertijd naar een groot aantal ontvangers worden gestuurd. Ze worden meestal gebruikt om informatie te versturen, zoals nieuwsupdates of promotieaanbiedingen. Het belangrijkste voordeel van broadcast-e-mails is dat ze het volgende kunnen bereiken.

  een groot aantal mensen in een korte tijdbestek. Het nadeel is echter dat het moeilijk kan zijn om deze e-mails te personaliseren en dat ze gemakkelijk als spam kunnen worden beschouwd.

  2. Transactie-e-mails: dit zijn e-mails die worden verzonden nadat een klant een specifieke actie heeft ondernomen, zoals het doen van een aankoop of het abonneren op een nieuwsbrief. Het voordeel van transactie-e-mails is dat ze gewoonlijk zeer goed door klanten worden ontvangen, omdat ze

  relevant en nuttig zijn. Het nadeel is dat het tijdrovend kan zijn ze op te stellen en te verzenden.

  3. Directe e-mail: dit is een type e-mail dat rechtstreeks naar een specifieke ontvanger wordt gestuurd met het doel een product of dienst te promoten.

  Het voordeel van direct e-mail is dat het zeer gepersonaliseerd en doelgericht kan zijn. Het nadeel is dat het kan worden beschouwd als spam als het niet correct wordt gedaan.

  4. Autoresponders: dit zijn e-mails die automatisch worden verzonden als reactie op een specifieke actie, zoals het abonneren op een nieuwsbrief. Het voordeel van autoresponders is dat ze zeer relevant zijn en zeer nuttig kunnen zijn voor het promoten van producten of diensten.

  Het nadeel is dat ze als spam kunnen worden beschouwd als ze niet correct worden uitgevoerd.

  5. e-mailmarketing: e-mailmarketing, ook bekend als permission-based e-mailmarketing, is een vorm van e-mailmarketing waarbij de ontvangers toestemming hebben gegeven om e-mails van de afzender te ontvangen. Het voordeel van e-mailmarketing is dat het zeer effectief is bij het opbouwen van relaties met klanten.

  Het nadeel is dat het als spam kan worden beschouwd als de ontvangers zich niet herinneren dat ze zich op de e-maillijst van de afzender hebben ingeschreven.

  6. lead nurturing e-mail: lead nurturing e-mail is een type e-mail dat naar leads wordt gestuurd die nog niet in klanten zijn omgezet. Het voordeel van lead nurturing e-mail is dat het leads betrokken kan houden bij uw merk totdat ze klaar zijn om te kopen.

  Het nadeel is dat het als spam kan worden beschouwd als de ontvangers zich niet herinneren dat ze zich op de e-maillijst van de afzender hebben ingeschreven.

  7. e-mailcampagnes: e-mailcampagnes zijn een reeks e-mails die worden verzonden om een product of dienst te promoten. Het voordeel van e-mailcampagnes is dat zij zeer effectief kunnen zijn bij het promoten van een product of dienst. Het nadeel is dat e-mailcampagnes als spam kunnen worden beschouwd als ze niet correct worden uitgevoerd.

  8 Nieuwsbrieven: Dit zijn e-mails die op regelmatige basis worden verzonden (meestal wekelijks of maandelijks) en nieuws bevatten over uw bedrijf, producten of diensten. Nieuwsbrieven zijn een goede manier om klanten op de hoogte te houden van wat er gebeurt in uw bedrijf.

   Klantcases waar we trots op zijn

   Newsbit

   Newsbit, een nieuwsplatform over cryptocurrency, is uitegroeid tot een van de grootsten in Nederland. Terwijl de online concurrentie met de dag toeneemt.

   Aquascaper.be

   Een stijging van 176% meer top 10 posities in Google binnen 4 maanden tijd heeft voor een flinke piek gezorgd in de omzet in zowel de Belgische als Nederlandse markt.

   Puur voor dieren

   Een stijging van 144% sessies in 2 maanden tijd. De SEO campagne van puurvoordieren.nl laat zien dat de focus op snel resultaat zijn vruchten afwerpt.

   Vragen? Neem contact op!

   Heb je vragen over wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Schroom dan niet en neem contact op met een van onze specialisten. Samen bekijken we hoe we jouw website naar het volgende level kunnen tillen!