N

Samenwerken? 10.000+ top posities

N

Maandelijks opzegbaar

N

150+ klanten

Wat is Mobile First?

Mobile First is een webdesignfilosofie. Het betekent dat je een website eerst mobielvriendelijk ontwerpt en deze vervolgens responsive maakt voor desktopschermen om zo het maximale aantal gebruikers te bereiken.

Benieuwd waarom uw concurrenten (nog) boven uw website ranken? Claim dan nu uw gratis SEO audit of bel 06 28 20 20 96

Reviews SEO For You | Freelance SEO Specialist

Meer over Mobile First

Deze praktijk wordt steeds populairder nu mensen bij het surfen op internet van desktops overschakelen op mobiele apparaten

Dus wat betekent Mobile First? In principe gaat het om het gebruik van minder ruimte op je website, zodat deze op elk apparaat probleemloos kan werken. Houd bij het maken van de wireframes of schetsen van je site rekening met de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt voor inhoud of navigatie op kleinere schermen zoals iPhones en Android-telefoons. -Gebruik een eenvoudig lettertype – Gebruik bij het ontwerpen van je website een schoon en gemakkelijk te lezen lettertype. Het moet op elk apparaat zichtbaar zijn zonder dat de gebruiker er moeite voor hoeft te doen.

Waarom is Mobile First belangrijk voor SEO?

Het algoritme van Google beloont websites die mobiel-vriendelijk zijn door ze een boost te geven in de zoekrangschikking. Ook zul je, als je website niet toegankelijk is op kleinere apparaten, verkeer mislopen van gebruikers die met hun mobieltje naar informatie zoeken.

Een groot gedeelte van de zoekopdrachten in Google gaat tegenwoordig via een mobiele telefoon. Met dat in gedachten is het zinvol om je website mobielvriendelijk te maken. Het is niet altijd mogelijk om aparte websites voor desktops en mobieltjes te maken, maar met zorgvuldige planning kan men zonder al te veel moeite of kosten op beide apparaten een goede gebruikerservaring bieden.

Tips voor Mobile First

-Gebruik Google’s Mobielvriendelijke test tool – Dit hulpmiddel geeft je een goed idee van hoe je mobiele site presteert.

-Gebruik Google Analytics – Het is belangrijk om het aantal bezoekers van kleinere apparaten bij te houden, want het gebruik van deze gegevens kan je helpen bij het plannen van toekomstige veranderingen in inhoud en vormgeving van je website.

-Wees consequent met navigatie – De beste manier om ervoor te zorgen dat gebruikers vinden wat ze op je website zoeken is dat je consequent bent met de manier waarop je links labelt, voor zowel desktop als mobiel. Haal de namen van menu’s en knoppen niet door elkaar, want dat kan bezoekers in verwarring brengen.

-Zorg voor inhoud van hoge kwaliteit – De belangrijkste reden om een mobiele site te maken is om het de gebruikers gemakkelijk en handig te maken. Om dit te doen heb je professionele inhoud van hoge kwaliteit nodig die je bezoekers op elk apparaat kunnen gebruiken.