N

Samenwerken? 10.000+ top posities

N

Maandelijks opzegbaar

N

150+ klanten

Wat is Google Voice Search?

Google Voice Search is een tool van Google waarmee Google spraakcommando’s kan aannemen. Zo kun je zoeken op Google d.m.v. je stem.

Benieuwd waarom uw concurrenten (nog) boven uw website ranken? Claim dan nu uw gratis SEO audit of bel 06 28 20 20 96

Reviews SEO For You | Freelance SEO Specialist

  Gratis SEO audit t.w.v. € 295,-

  97% van de bedrijven laat online groei kansen liggen.

  Website *

  Reactie binnen 1 werkdag

  Concreet stappenplan voor hoger online rendement

  Fysiek of via video-call gepresenteerd

   Meer over Google Voice Search

  Google Voice Search is anders dan andere spraakherkenningssoftware omdat het individuele woorden kan herkennen, niet alleen zinnen of zinnen. Google Voice Search kan ook complexere vragen en uitspraken begrijpen dan de meeste andere spraakherkenningssoftware. Als u Google bijvoorbeeld vraagt “Wat zijn de beste restaurants in San Francisco?”, zal Google een lijst met resultaten geven met de top 10 restaurants in San Francisco, gesorteerd op beoordeling.

  Google Voice Search kan zelfs Google web-zoekopdrachten doen, met of zonder het “OK Google” commando. Google leest dan de featured snippet, het #0 zoekresultaat, hardop voor.

  Google Voice en SEO

  Google Voice Search kan een nuttig hulpmiddel zijn voor SEO. Google’s RankBrain algoritme is soms in staat om long tail zoekwoorden die Google nog nooit gezien heeft beter te begrijpen, wanneer ze uitgesproken worden door gebruikers van Google Voice Search.

  Als een pagina goed ingericht is voor Google Voice Search en goed gebruik maakt van de juiste trefwoorden maak je kans dat Google een gedeelte van jouw website voorleest. Google kan die trefwoorden dan associëren met je website, en ze hoger rangschikken voor Google spraak-zoekopdrachten.

  Google Voice Search is een nieuwe technologie die Google aan het ontwikkelen is. Google zal verbeteringen blijven aanbrengen aan zijn Google Voice Search algoritme terwijl ze werken aan hun RankBrain algoritme. Het is niet duidelijk of Google van plan is de gegevens van Google VoiP zoekopdrachten te gaan gebruiken in de webrangschikking, maar dit kan een belangrijke overweging zijn voor SEO experts zoals SEO For You in de toekomst.

  Google voice search sluit ook aan op Google Now en de Google Knowledge Graph, puttend uit een kennisbank van meer dan 700 miljoen entiteiten. Daardoor kan het gedetailleerdere antwoorden geven dan de meeste andere spraakherkenningssoftware.