N

Samenwerken? 10.000+ top posities

N

Maandelijks opzegbaar

N

150+ klanten

Het (laten) schrijven van perfecte SEO teksten

door | 20 november 2021

Wil jij weten hoe je SEO teksten schrijft? Wat voor soort SEO teksten je nodig hebt en hoe een SEO strategie jou kan ondersteunen? Dan ben je hier op de juiste plek!

SEO teksten laten schrijven
Liever het werk uit handen geven? Bij SEO For You zijn we gespecialiseerd in het schrijven de perfecte SEO tekst.

SEO teksten uitbesteden, of zelf doen?

De wereld van SEO is een ingewikkelde wereld. Je vindt online uitgebreide tutorials met hoe jij zelf webteksten zou kunnen schrijven voor jouw eigen website. Maar of je daarmee uit de voeten komt, is maar net de vraag.

Onze SEO tekstschrijver weet hoe de vork in de steel zit en ondersteunt jou bij alle werkzaamheden rondom het schrijven van webteksten. Wil jij weten hoe je SEO teksten schrijft, welke SEO teksten je voor jouw restaurant, webshop of blog schrijft en hoe een SEO strategie jou kan ondersteunen?

Dan kun je dat hier allemaal terugvinden. Wil je graag meer informatie over hoe wij jou uitgebreid kunnen ondersteunen met het schrijven van webteksten? Onze website tekstschrijvers helpen jou graag. Vraag vandaag nog een GRATIS SEO audit aan om meer te weten te komen.

SEO tekst laten schrijven door SEO For You

Ervaren in het schrijven van SEO webteksten
Een SEO geoptimaliseerde tekst schrijf je niet zomaar. Dit vergt de nodige ervaring, kennis én professionele tools.

Giga potentieel rendement
Bezoekers via SEO zijn “gratis”. Je moet een investering leveren in de vorm van tijd om de top posities te behalen, maar vervolgens blijven deze posities renderen. Door maandelijks aan je SEO-campagne te werken, vergroot het rendement exponentieel.

Alles is meetbaar
SEO is meetbaar. We kunnen precies in kaart brengen hoeveel posities, bezoekers, leads en omzet er is gerealiseerd met SEO zodat u te allen tijde weet of die geïnvesteerde euro meer heeft opgeleverd.

✅ Snel terugverdiend
✅ Volledig transparant
✅ Volledig transparant
✅ Meetbaar resultaat

Wat is een SEO tekst?

Wat zijn SEO teksten?

Search Engine Optimisation. Daar draaien alle SEO teksten om. Als een website tekstschrijver aan de slag gaat, dan moet diegene altijd een keuze maken in de soort tekst die geschreven wordt. Een tekst kan overtuigend, amuserend, informatief, beschouwend of activerend zijn.

Dit zijn in principe de meest belangrijke tekstdoelen waar een webtekst schrijver mee aan de slag gaat. Een SEO tekst is dus vrijwel ook altijd een van deze soort teksten. Laat jij iemand jouw webteksten schrijven? Dan hoeft diegene dus niet perse een SEO tekst te schrijven.

SEO teksten worden alleen zo genoemd op het moment dat ze geoptimaliseerd zijn voor de grote zoekmachines. Laat jij webteksten schrijven voor jouw website? Dan is het belangrijk dat diegene die jouw seo teksten gaat schrijven weet dat het doel is om een tekst te schrijven die geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Een SEO tekstschrijver zal daarom ook altijd navragen welke zoekwoorden er in de tekst horen te komen. Zonder het gebruiken van goed uitgezochte zoekwoorden, zullen jouw SEO teksten nutteloos zijn. Zorg er dus altijd voor dat diegene die jouw webteksten gaat schrijven weet waar diegene het over heeft.

Niets is zo zonde als geld uitgeven aan goede SEO teksten om vervolgens te merken dat deze teksten helemaal niet scoren. Er zijn mensen die webteksten schrijven maar die met andere zoekmachines bezig zijn dan Google.

Je kunt overwegen of het een handige stap is om met deze tekstschrijvers voor jouw website in zee te gaan. Google is immers de meest gebruikte zoekmachine en het is daarom ook belangrijk om diegene die gaat SEO schrijven voor jouw website erop aan te wijzen dat de teksten voor Google geoptimaliseerd moeten worden.

 

 

Hoe schrijf je SEO teksten?

Het schrijven van SEO teksten lijkt heel gemakkelijk. Ergens zijn SEO teksten ook best makkelijk om te schrijven. Laat jij de juiste persoon webteksten schrijven? Dan zal diegene dit ook snel en gemakkelijk kunnen doen.

Maar, wil je zelf aan de slag gaan met SEO teksten? Dan zul jij je toch eerst verder moeten inlezen. Onze tips om zelf met SEO teksten te werken delen wij hieronder met veel plezier maar natuurlijk lichten we alleen een tipje van de sluier op.

Het schrijven van SEO teksten is een kunst op zich en niet iedereen kan hier direct mee uit de voeten komen. Onze copywriters kunnen jou uit de voeten helpen. Hen skills zijn er niet alleen op gericht om goede copy te schrijven, zij weten ook precies hoe zij hun copywriting skills kunnen inzetten om zeer goede SEO teksten te schrijven.

Webteksten laten schrijven door onze freelancers betekent een lastige taak uit handen geven. Het schrijven van een SEO tekst zou je in principe zelf kunnen doen.

Het vraagt van jou een inzicht in jouw zoekwoorden, een creatieve geest, goede beheersing van de Nederlandse taal en alle kennis om de tekst verder te optimaliseren. Bekijk onze tips voor meer informatie vanuit onze website tekstschrijvers.

 

 

SEO teksten schrijven voor bedrijven

Ondernemers weten als geen anderen hoe belangrijk het is om goede, onderbouwde tekstschrijvers voor hun website in te huren. Zij weten vaak precies hoe zij hun welverdiende geld verder willen inzetten om hen bedrijf verder te helpen.

Het laten schrijven van webteksten die op gebied van SEO scoren is een van zo’n investeringen. Zelf SEO teksten schrijven kan met deze tips wel enigszins. Maar de tijdsinvestering die je moet inzetten om zelf jouw SEO webtekst te schrijven is veel hoger dan als je het door een ervaren website tekstschrijver laat doen. Daarom kiezen sterke ondernemers voor SEO For You.

Zij weten dat het inhuren van een SEO tekstschrijver een gegronde investering is die hun verder zal helpen om hun bedrijf verder te laten groeien. Huur je bij ons een tekstschrijver voor jouw website in? Dan weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt.

Jouw investering in deze goede SEO teksten is het altijd waard. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij er voor kiest om binnen jouw onderneming een SEO tekstschrijver aan te nemen die zich volledig focust op het schrijven van SEO teksten.

Dit is een beslissing die veel grotere bedrijven nemen. Waar je dan rekening mee moet houden is dat er altijd voldoende werk voor desbetreffende SEO tekstschrijver moet zijn. Ook zoekwoordenonderzoeken en verdere analyses gebeuren dan allemaal binnenshuis.

Wat wij vaak zien is dat bedrijven die webteksten binnenshuis laten schrijven vaak in een tunnelvisie geraken. Op een gegeven moment is de inspiratie op. Uiteraard gebeurt dit ook bij onze SEO tekstschrijvers.

Gelukkig kunnen wij met ons team altijd weer nieuwe insteken bedenken. Onze SEO tekstschrijvers weten altijd weer een frisse draai te geven aan onderwerpen die binnenshuis misschien over het hoofd gezien zouden worden.

 

 

Goede SEO teksten schrijven

SEO teksten volgen een vast stramien. Er zijn altijd enkele vaste stappen die gemaakt worden door mensen die hun eigen SEO teksten schrijven. Door deze stappen zelf op te volgen kun jij een begin maken aan het schrijven van jouw eigen SEO teksten.

Bij ons op kantoor doorlopen wij onder andere deze stappen. Wij hebben inmiddels een eigen manier gevonden die het beste bij ons past als het gaat om SEO teksten. De vier stappen die we hier bespreken staan aan de basis van al onze teksten.

Uiteraard worden deze stappen nog verder uitgebreid door de mensen die voor ons en onze klanten webteksten schrijven. Het volgen van deze stappen, betekent niet direct dat jij een gespecialiseerde tekstschrijver voor websites bent.

Het is slechts een leidraad waarmee jij zelf eens een sprong in het diepe zou kunnen nemen. Het is altijd aan te raden om een derde partij, betaald of niet, mee te laten lezen. Dan weet je in ieder geval zeker dat jouw SEO tekst aan enkele minimale doelen voldoet.

 

 

SEO teksten schrijven tips | stap 1

Voordat je begint aan het schrijven van de SEO teksten voor jouw website is het belangrijk om inzichtelijk te krijgen waar je over wilt gaan schrijven.

Beslis daarom als eerste altijd waar een tekst over zal gaan. Als je SEO teksten gaat schrijven is het belangrijk om de link op te zoeken met jouw website. De content die jij online zet hoort bij jouw merk. Hoe meer webteksten jij schrijft hoe beter je zult begrijpen wat jouw bedrijf uit wilt stralen.

Dit is een flink proces waar je stapsgewijs steeds beter in zult worden. Hoewel het in eerste instantie lijkt alsof de hoeveelheid teksten die je rondom een bepaald onderwerp zult kunnen schrijven beperkt is, zal al snel blijken dat niets minder waar is. Het maken van een braindump of woordveld is ontzettend handig tijdens deze stap.

Bij zo’n braindump of woordveld schrijf je in principe alles op wat in jou opkomt als je aan jouw bedrijf denkt. Schrijf het vakgebied of onderwerp waar jouw bedrijf om draait in het midden op. Daarna ga je alles opschrijven waar jij aan moet denken als je aan jouw vakgebied of onderwerp denkt. Geen concept is te gek tijdens deze stap.

Je probeert immers SEO teksten te schrijven die out of the box zijn. Als je eenmaal jouw woordveld of braindump hebt gevuld met al jouw hersenspinsels is het zaak om alles te ordenen. Op een nieuw vel kun je gaan uitzoeken hoe je al deze woorden kunt ordenen. Wellicht zijn sommige onderwerpen niet interessant voor (potentiële) klanten die jouw SEO teksten gaan lezen.

Die woorden kun je wel apart houden voor andere projecten. Wellicht staan hier zelfs ideeën tussen die jou kunnen helpen bij het bedenken of ontwikkelen van nieuwe concepten voor jouw bedrijf. Na het onderverdelen van al deze woorden, heb je waarschijnlijk voldoende onderwerpen kunnen bedenken waar jij webteksten over zou kunnen schrijven.

Kom je niet verder dan deze stap? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen om te bekijken welke webteksten je wilt laten schrijven voor onze SEO tekstschrijvers.

 

 

Tips SEO teksten schrijven | stap 2

De volgende stap in het schrijven van SEO teksten is het onderzoeken van de zoekwoorden die jij wilt gaan gebruiken. Zoekwoorden komen nooit zomaar uit de lucht vallen. Wellicht kun je hier jouw braindump of woordveld zelfs voor gebruiken.

Op welke woorden wil jij nou echt dat jouw bedrijf gevonden wordt? Deze woorden moeten geïntegreerd worden in de SEO teksten die jij gaat schrijven. Het is natuurlijk van groot belang om te onderzoeken of er op deze zoekwoorden gezocht gaat worden. Is dit niet het geval?

Dan schrijf je haast voor nop. Er zijn verschillende programma’s waar je mee zou kunnen werken als het gaat om het onderzoeken van de kwaliteit van jouw zoekwoorden. Gelukkig is dit een van de vakgebieden waar SEOForYou in gespecialiseerd is.

Het onderzoeken van zoekwoorden en het inzetten bij het schrijven van SEO teksten is een van de diensten die je bij ons kunt afnemen. De zoekwoorden die jij uiteindelijk uitkiest moeten niet slechts een of twee keer in de webtekst die jij laat schrijven, voorkomen.

Het algoritme van Google verandert vaak. Degene die jij webteksten laat schrijven, is hier van op de hoogte. Je zou natuurlijk ook zelf op onderzoek uit kunnen gaan maar de kans is groot dat je de boot dan telkens mist.

Als het draait om SEO teksten dan draait het altijd om timing. Met een bundel aan verschillende programma’s en de juiste contactpersonen binnen de SEO wereld is een tekstschrijver voor jouw website de ideale partner om mee te samen te werken

 

SEO teksten website schrijven | stap 3

Heb jij het onderwerp van de webtekst die jij gaat schrijven bepaald? Weet jij welke zoekwoorden je in jouw tekst wilt gaan verwerken?

Dan is het nu tijd om de tekst daadwerkelijk te gaan schrijven. Het schrijven van teksten is voor veel mensen een hele taak op zich. Een tekstschrijver die je specifiek voor jouw website inschakelt, weet precies hoe deze teksten geschreven moeten worden zodat ze ook nog eens leesbaar zijn en waarde toevoegen.

Dit is precies wat Google graag wilt. De content die jij online zet met waardevol voor de lezer zijn. Alleen dan vindt Google het interessant genoeg om jouw SEO teksten hoog te laten ranken.

Waar moet een SEO tekst aan voldoen?

 • Maak teksten informatief. Zo haalt de lezer er sowieso informatie uit.
 • Denk na over of je in jouw geschreven webteksten gaat tutoyeren of vousvoyeren. Hebben al jouw teksten door elkaar lopende aanspreekvormen? Dan wordt dit als enorm storend ervaren. Schrijf je goede SEO teksten? Dan houd je hier uiteraard rekening mee.
 • Zorg voor een begin, midden en eind in jouw tekst. Dit zorgt er voor dat de SEO teksten die jij gaat schrijven ook daadwerkelijk te volgen zijn. Veel mensen die zelf webteksten schrijven, vergeten vaak haast dat er ook echt mensen de teksten gaan lezen. Zorg je voor structuur in de SEO tekst? Dan leest dit lekker weg.
 • Denk, naast het schrijven van de SEO tekst, ook aan visuele invulling. Afbeeldingen of video’s ondersteunen de teksten die je schrijft. Dit is precies wat je wilt!

SEO website teksten maken zichzelf niet. Het is aan jou om een goedlopende SEO tekst te creëren zodat mensen ook echt naar jouw website willen gaan en jouw SEO tekst willen lezen.

 

 

SEO webteksten schrijven | stap 4

De laatste stap die je zet als je met jouw eigen SEO teksten aan de slag gaat, is het optimaliseren van de tekst die je hebt geschreven. Iedereen die zijn webteksten wel eens heeft laten schrijven, weet hoe belangrijk deze stap is.

Het optimaliseren van SEO teksten is een van de belangrijkste manieren waarop een SEO tekst echt totaal anders is dan elke andere tekst. Webteksten die je hebt laten schrijven, zien er van de buitenkant helemaal hetzelfde uit als SEO teksten die je zelf hebt geschreven.

Het grootste verschil zit namelijk aan de achterkant. Goede SEO tekstschrijvers weten welke zaken geoptimaliseerd moeten worden als een SEO tekst hoger in Google moet komen.

Een SEO tekstschrijver heeft ook precies de juiste tools in huis om deze aanpassingen in SEO teksten te maken. Bij het optimaliseren van SEO teksten kun je denken aan:

 • Het correct gebruiken van meta tags voor bij SEO teksten
 • Het juist instellen van ALT images passen bij SEO teksten
 • Het correct gebruiken van H1 en H2 in SEO teksten
 • Het inzetten van de juiste interne links bij SEO teksten
 • Het inzetten van de juiste externe links bij SEO teksten

Het volgen van deze vier stappen is iets wat voor SEO tekstschrijvers volledig natuurlijk is. Wil jij webteksten laten schrijven die sowieso hoog gaan scoren?

Dan ben je bij SEO For You aan het juiste adres. Vraag een Gratis SEO audit aan om te bekijken hoe onze SEO tekstschrijvers jou kunnen ondersteunen bij het creëren van de perfect SEO teksten voor jouw bedrijf.

 

 

Hoe zet je een SEO strategie in voor jouw SEO teksten?

SEO teksten komen niet zomaar uit de lucht vallen. Het is verstandig om ook niet lukraak met SEO teksten aan de slag te gaan. Wil jij voor jouw bedrijf een goede investering doen?

Dan is het laten schrijven van goede SEO webteksten een zeer goede plek om te beginnen. SEO schrijven is niet voor iedereen weggelegd en het is verstandig om met een bedrijf aan de slag te gaan die weten waar ze het over hebben.

Zo weet je zeker dat je niet zomaar met iemand samenwerkt die roept dat die zich wel even wil verdiepen SEO schrijven. Om de beste SEO teksten te laten schrijven, is het belangrijk om met een gegronde basis te beginnen.

Een SEO strategie is deze basis waar je verder mee aan de slag kunt gaan. Zo’n strategie bevat alles wat nodig is om goed SEO te schrijven. Bij een strategie worden alle stappen zoals hierboven benoemd doorlopen. Uiteindelijk is het doel om kwalitatieve SEO webteksten te laten schrijven die gaan scoren en zo de online vindbaarheid verhogen.

SEO For You bekijkt graag samen met jou hoe de SEO strategie er voor jouw website uit zou moeten komen te zien.

 

 

SEO teksten schrijven voor webshop

De afgelopen jaren zijn er steeds meer webshops op de markt gekomen. Inmiddels is online aankopen doen bij een webshop volkomen normaal geworden.

SEO tekst webshop
Er zijn zelfs zoveel webshops dat het voor webshops steeds lastiger wordt om online gevonden te worden. SEO teksten voor jouw webshop laten schrijven is daarom ook een hele goede investering. SEO teksten voor webshops komen in verschillende vormen en maten.

Uiteraard begint het altijd met het kiezen voor welke teksten er geschreven gaan worden. Het laten doen van een zoekwoorden onderzoek helpt bij het kiezen wel SEO teksten waardevol gaan zijn. SEO schrijven voor je eigen webshop is ook een mogelijkheid.

De SEO teksten moeten wel goed passen bij wat jij verkoopt en ook de zoekwoorden moeten zowel passen bij het aanbod als bij waar mensen daadwerkelijk op zoeken.

Het doen van een zoekwoordenonderzoek om te bepalen welke SEO teksten jou gaan helpen is daarom cruciaal. Webteksten die je zou kunnen laten schrijven zijn:

 • SEO teksten voor op landingspagina’s
 • SEO teksten die als blogs kunnen worden gebruikt
 • SEO teksten ter ondersteuning van productpagina’s
 • SEO teksten voor op artikelpagina’s

 

 

SEO teksten voor restaurants

Restaurants hebben de afgelopen tijd gretig gebruikt gemaakt van afhaalmenu’s. Steeds meer mensen halen hun eten bij een restaurant af. Omdat steeds meer restaurants dit doen, wordt het steeds moeilijker voor restaurants om online gevonden te worden.

SEO teksten worden daarom steeds vaker ook voor restaurants geschreven. Dit is voor de restaurant een sterke investering. Wordt een restaurant dankzij SEO schrijven beter gevonden op Google? Dan is de kans groter dat er bij een restaurant af wordt gehaald.

Steeds meer mensen stappen af van apps zoals Thuisbezorgd of UberEats. SEO teksten zorgen er voor dat restaurants steeds hoger in Google komen te staan. Door SEO schrijven zijn restaurants dus beter vindbaar.

Het is bij SEO teksten voor restaurants van groot belang dat er teksten geschreven worden die gebruikmaken van verschillende zoekwoorden. Iemand de webteksten voor jouw restaurant laten schrijven is daarom een ontzettend goede investering.

 

 

Originele onderwerpen voor SEO teksten

Het vinden van originele onderwerpen die jij bij het SEO schrijven kunt inzetten, is altijd enorm lastig. Op een gegeven moment lijken de onderwerpen vrijwel op te zijn.

Onze SEO tekstschrijvers zijn op dit gebied gespecialiseerd. Een tekstschrijver voor jouw website inhuren is dus absoluut geen overbodige luxe. Het is de taak aan iemand die webteksten schrijft om niet alleen goed te kunnen lezen en schrijven maar ook om ontzettend creatief te kunnen zijn.

Deze creativiteit zorgt er voor dat jouw tekstschrijver nooit een tekort heeft aan onderwerpen die bij jouw website passen. Of je nou een restaurant of webshop, een blog bijhoudt of diensten levert. Een SEO tekstschrijver is waar jij naar op zoek bent!

 

 

Ben jij op zoek naar goede SEO proof teksten?

Dan ben jij bij SEO For You aan het juiste adres. Met onze uitgebreide portfolio aan klanten weten wij zeker dat wij de beste partij zijn om mee samen te werken.

Wij adviseren jou graag over hoe jij jouw website SEO proof maakt. Start daarom vandaag met het aanvragen van een geheel persoonlijke SEO audit. Deze audit, die wij volledig gratis uitvoeren, geeft jou meer inzicht in hoe jij er op het moment online voor staat.

Het is ook mogelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij bespreken graag de mogelijkheden en bieden altijd een luisteren oor als het gaat op advies op gebied van SEO.

Wat is een SEO audit?

De gratis SEO audit is een rapport met bevindingen opgesteld door een van onze SEO specialisten. In dit rapport met 100+ punten analyseren we jouw website t.o.v. de (online) concurrentie. Deze punten zijn onderverdeeld in de drie pilaren van SEO:

1. Content – met name teksten op de website
2. Techniek – website snelheid, kapotte pagina’s, etc..
3. Linkbuilding – het aantal relevante websites die naar jouw website linken

De SEO audit biedt direct uitvoerbare optimalisaties die jouw SEO-posities, websitebezoekers en omzet doen verbeteren.

Wat krijg je precies?

Wij analyseren jouw website en die van je online concurrenten, zoals in het bovenstaande punt beschreven. Vervolgens gieten we deze bevindingen in een rapport die we in 30 min d.m.v. een video call aan jou presenteren. Na afloop van deze call sturen we je het rapport op zodat je deze in alle rust nogmaals kan doornemen.

 

Waarom is de SEO audit gratis?

D.m.v. de SEO audit wordt direct duidelijk of SEO van toegevoegde waarde is voor een website of dat er beter voor een andere marketingstrategie kan worden gekozen. Door de SEO audit gratis aan te bieden willen we dus voorkomen dat er onnodige kosten gemaakt worden.

Uit de SEO audit kunnen verschillende punten boven water komen die opgepakt moeten worden om de SEO van je website te verbeteren. Deze punten kun je vervolgens zelf oppakken of ons laten uitvoeren.

Plan direct een afspraak in!
De audit wordt live via een video call aan je gepresenteerd.