N

Samenwerken? 10.000+ top posities

N

Maandelijks opzegbaar

N

150+ klanten

Wat is een alt tag?

Een alt-tag is een tekstalternatief voor een afbeelding. Het geeft betekenis aan de inhoud van een afbeelding wanneer deze niet kan worden gezien.

Benieuwd waarom uw concurrenten (nog) boven uw website ranken? Claim dan nu uw gratis SEO audit of bel 06 28 20 20 96

Reviews SEO For You | Freelance SEO Specialist

  Gratis SEO audit t.w.v. € 295,-

  97% van de bedrijven laat online groei kansen liggen.

  Website *

  Reactie binnen 1 werkdag

  Concreet stappenplan voor hoger online rendement

  Fysiek of via video-call gepresenteerd

  Meer over alt tags

  Alt-tags worden op websites gebruikt om informatie te geven over de afbeeldingen op de pagina, en ze zorgen ook voor toegankelijkheid voor mensen die moeite hebben met het zien van afbeeldingen of het lezen van bijschriften vanwege een handicap. Een alt-tag moet een korte beschrijving bevatten van wat er op de foto staat, evenals alle andere relevante informatie die iemand helpt te begrijpen wat er op de foto gebeurt.

  Een alt tag moet ook trefwoorden bevatten die helpen bij SEO (zoekmachine optimalisatie). Zoekmachines zullen afbeeldingen waarschijnlijk niet vinden als ze geen alt tag bevatten. Zorg er daarom altijd voor dat de afbeelding een alt tag heeft.

  Hieronder een voorbeeld hoe dit te doen is bij een WordPress website: 

  Een voorbeeld van alt tags in WordPress.

   

  Alt tag in HTML

  Een alt tag ziet er in HTML code als volgt uit: <img src=”img_girl.jpg” alt=”Girl in a jacket” width=”500″ height=”600″>

  De “img_girl” is vervolgens wat zoekmachines te zien krijgen waardoor Google weet dat in de afbeelding een meisje te zien is. Alt tags zijn belangrijk om op te nemen bij alle afbeeldingen die je in je blogberichten gebruikt.

  Daarnaast helpen alt tags bij mensen die de afbeelding niet kunnen zien omdat ze een visuele beperking hebben of omdat hun toestel geen afbeeldingen toont. alt tekst helpt zoekmachines ook te begrijpen wat er in een afbeelding staat, zodat ze gemakkelijker relevante resultaten kunnen teruggeven als iemand naar die term zoekt.

  SEO-geoptimaliseerde alt tags

  Alt tag zijn ook erg belangrijk voor SEO. Door middel van de alt tags kunnen zoekmachnies als Google en Bing jouw afbeeldingen vertonen op Google Afbeeldingen. Dit is vooral bij visuele producten erg belangrijk omdat men wellicht op Google Afbeeldingen zoekt, i.p.v. Google Search.

  Een SEO-geoptimaliseerde alt tag kan dus bijdragen aan jouw websitebezoekers en daarmee je online omzet.

  Om een alt tag te optimaliseren adviseren wij altijd om de eerste afbeelding op de website de alt tag van het primaire zoekwoord mee te geven.

  Dit betekent dat wanneer je een gevonden wilt worden op het zoekwoord “overkappingen” met je pagina, dat je de eerste afbeelding op deze pagina de alt tag “overkappingen” meegeeft. Dit zorgt waarschijnlijk voor betere rankings bij zowel Google Search als Google Afbeeldingen.

  Hulp nodig bij alt tags en SEO?

  Onze SEO-specialisten staan klaar voor al jouw vragen. Neem contact op, of vraag de gratis en vrijblijvende SEO audit aan.