N

Samenwerken? 10.000+ top posities

N

Maandelijks opzegbaar

N

150+ klanten

Wat is mouse tracking?

Mouse tracking (Muis volgen) is een techniek die wordt gebruikt om de beweging van een muiscursor te volgen. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere trackingtechnieken, zoals eye tracking, om zo inzicht te krijgen in het gedrag van gebruikers.

Gratis SEO analyse t.w.v. €297,-

Jouw grootste groeikans onthult in 30 min tijd, zonder open deuren.

Belofte: we gaan je verrassen met dingen die je nog in geen 1 SEO scan hebt gezien.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

  SEO For You heeft geweldig geholpen. Vanaf het eerste contact werd er een realistisch beeld geschept over de te behalen targets. Tussentijds was er regelmatig prettig contact waarbij de voortgang besproken werd.

  Marc Boland

  Waarom mouse tracking?

  Mouse tracking kan worden gebruikt om van alles te bestuderen, van de manier waarop gebruikers door webpagina’s navigeren tot de manier waarop zij omgaan met grafische interfaces.

  De gegevens die met mouse tracking worden verzameld, kunnen worden gebruikt om:

  • Te begrijpen hoe gebruikers omgaan met een bepaalde website of applicatie. Dit kan helpen om gebieden te identificeren die verwarrend of moeilijk te gebruiken zijn, en suggesties te doen voor verbetering.
  • De doeltreffendheid van reclamecampagnes te beoordelen. Muis tracking kan worden gebruikt om te zien hoe gebruikers reageren op verschillende soorten advertenties, en of ze meer geneigd zijn te klikken op een advertentie die op een bepaalde plaats is geplaatst.
  • Gebruikersgedrag in het algemeen te bestuderen. Muis tracking kan waardevolle inzichten verschaffen in hoe mensen omgaan met digitale inhoud, en hoe dit verschilt tussen verschillende demografische groepen.

  Mouse tracking opzetten

  Mouse tracking is relatief eenvoudig op te zetten en vereist geen speciale hardware. Alles wat je nodig hebt is een computer met een muis en software die muisbewegingen kan volgen.

  Er zijn een aantal verschillende mouse tracking software applicaties beschikbaar, zowel gratis als betaald. Wanneer u mouse tracking instelt, moet u beslissen welke trackingsmethode u wilt gebruiken.

  Er zijn een paar methoden om de muis te volgen deze omvatten:

  -Software die op de computer van de gebruiker wordt geïnstalleerd en de muisbewegingen volgt. Dit type muis-tracking wordt meestal gebruikt voor academisch onderzoek

  -Hardware die aan de muis wordt bevestigd en de bewegingen van de cursor. Dit type muisvolging wordt vaak gebruikt in commerciële toepassingen, zoals bruikbaarheidstests

  -Web-based mouse tracking, waarbij Javascript wordt gebruikt om muisbewegingen op een website te volgen. Dit is de meest voorkomende vorm van muisopsporing, omdat hiervoor geen software of hardware hoeft te worden geïnstalleerd .

  Enkele mouse tracking software applicaties zijn:

  • smartlook.com
  • Grazyegg.com
  • UserZoom.com

   Mouse tracking nadelen

   • mouse tracking gegevens kunnen moeilijk te interpreteren zijn en mogen niet worden gebruikt als de enige bron van informatie over gebruikersgedrag.
   • mouse tracking alleen geeft geen volledig beeld van het gedrag van de gebruiker
   • mouse tracking kan opdringerig zijn en de ervaring van de gebruiker verstoren.

   Het is dus belangrijk om mouse tracking op een manier te gebruiken die geen negatieve invloed heeft op uw gebruikers.

   Mouse tracking is dus een krachtig hulpmiddel dat inzicht kan verschaffen in het gedrag van gebruikers dat anders moeilijk te verkrijgen zou zijn.

   Als u de mogelijkheid hebt om het te gebruiken, raden wij u ten zeerste aan het eens te proberen.

    Klantcases waar we trots op zijn

    Newsbit

    Newsbit, een nieuwsplatform over cryptocurrency, is uitegroeid tot een van de grootsten in Nederland. Terwijl de online concurrentie met de dag toeneemt.

    Aquascaper.be

    Een stijging van 176% meer top 10 posities in Google binnen 4 maanden tijd heeft voor een flinke piek gezorgd in de omzet in zowel de Belgische als Nederlandse markt.

    Puur voor dieren

    Een stijging van 144% sessies in 2 maanden tijd. De SEO campagne van puurvoordieren.nl laat zien dat de focus op snel resultaat zijn vruchten afwerpt.

    Vragen? Neem contact op!

    Heb je vragen over wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Schroom dan niet en neem contact op met een van onze specialisten. Samen bekijken we hoe we jouw website naar het volgende level kunnen tillen!