N

Samenwerken? 10.000+ top posities

N

Maandelijks opzegbaar

N

150+ klanten

Wat is een featured snippet?

De featured snippet is het uitgelichte vak dat bovenaan in de zoekresultaten van Google verschijnt. Dit wordt ook wel de positie #0 in Google genoemd, omdat het nog bóven het eerste zoekresultaat wordt getoond. Een featured snippet geeft antwoord op een zoekopdracht zonder dat je hoeft door te klikken naar de website.

Benieuwd waarom uw concurrenten (nog) boven uw website ranken? Claim dan nu uw gratis SEO audit of bel 06 28 20 20 96

Reviews SEO For You | Freelance SEO Specialist

Hier zie je een voorbeeld van een featured snippet wanneer je googelt op “Wat is SEO?”

  Gratis SEO audit t.w.v. € 295,-

  97% van de bedrijven laat online groei kansen liggen.

  Website *

  Reactie binnen 1 werkdag

  Concreet stappenplan voor hoger online rendement

  Fysiek of via video-call gepresenteerd

  Featured snippets worden vaak gegenereerd door een algoritme dat rekening houdt met een aantal factoren, waaronder hoe populair uw site is, maar ook het aantal woorden van je pagina en aantal backlinks.

  Featured snippet: de #0 positie in Google

  De featured snippet wordt getoond vóór de #1 positie van Google. Naast dat het dus de best mogelijk positie is om te bemachtigen, wordt de featured snippet ook in een groter blok weergegeven. In dit blok staat uitleg gegeven van de zoekopdracht die is ingevoerd. Vervolgens kun je doorklikken naar de website voor meer informatie.

  Tips om een featured snippet te krijgen

  – Houd je tekst gemakkelijk leesbaar en concentreer je op één onderwerp per pagina.

  – Schrijf webpagina’s die de vragen van mensen beantwoorden, niet alleen maar websites met veel informatie worden opgenomen als featured snippet, maar juist pagina’s die in het kort antwoord geven op een vraag.

  – Gebruik de Google Searchconsole (vroeger bekend als Webmaster Tools) om te controleren of je nog steeds aanwezig bent in Google’s zoekresultaten. Doorgaans wordt een top 10 positie als featured snippet weergegeven.

  – Maak je site sneller met een hulpmiddel als GTmetrix of PageSpeed Insights, die analyseren hoe goed je website is ingesteld voor gebruikers en op verschillende plaatsen op mobiele toestellen rankt. Het analyseert ook wat je kunt doen om je website te verbeteren.