N

Samenwerken? 10.000+ top posities

N

Maandelijks opzegbaar

N

150+ klanten

+144% sessies in 2 maanden voor Puur voor dieren

%

Meer organische sessies in 2 maanden

Positie op belangrijkste zoekwoord in 2 maanden

%

Meer maandelijkse bestellingen

Over Puur voor dieren

De supplementenbranche is al een ruime tijd extreem groeiende. Dagelijks compenseren miljoenen mensen hun vitaminetekort met voedingssupplementen. Maar ook dieren hebben baat bij een gezonde levensstijl.

Daarom is Remco de website puurvoordieren.nl begonnen. Puur voor dieren biedt voedingssupplementen aan voor honden en katten. Deze supplementen zijn zowel los of als in een abonnementsvorm te bestellen.

Uitdaging & kansen

In de eerste analyse hebben we de sterke en zwakke punten van de website van Puur voor dieren blootgelegd.

  • Geen basis qua linkbuilding – Het linkprofiel van Puur voor dieren was vrijwel nihil. De website had in een paar jaar tijd slechts enkele backlinks verzameld. De achterstand op de concurrentie was dus relatief groot. 

 

  • Beperkingen vanwege gezondheidsclaims  – Gezondheidsclaims stellen dat een supplement een bepaald effect op het lichaam gaat hebben. Echter mogen deze claims in de meeste gevallen niet zomaar gemaakt worden. Bepaalde belangrijke zoektermen konden hierdoor beperkt geoptimaliseerd worden.

 

  • Slechts enkele zeer belangrijke zoekwoorden – De zoekwoordenanalyse van Puur voor dieren was zeer groot. Maar slechts enkele zoekwoorden waren voor Puur voor dieren echt belangrijk én waren interessant qua SEO. ‘Glucosamine hond’ is hier een voorbeeld van. Op dit zoekwoord, met ruim 2.500 maandelijks zoekopdrachten, werd Puur voor dieren pas op de derde pagina in Google gevonden.

De uitvoering

  • Geen basis qua linkbuilding – Om op korte termijn resultaat te behalen is de eerste inhaalslag gemaakt met het schrijven van perfecte SEO geoptimaliseerde content. Daarna zijn we begonnen met linkbuilding op relevante websites. De Domein Autoriteit (gemeten in Ahrefs) heeft binnen vier maanden tijd de sprong van een magere 2 naar 30+ gemaakt. Hierdoor is Puur voor dieren in een korte tijd een van de meest autoritaire websites in de niche geworden.

 

  • Beperkingen vanwege gezondheidsclaims  – In plaats van het inrichten van ‘converterende landingspagina’s’ is er gekozen om met bepaalde zoekwoorden te focussen met informatieve pagina’s. Hierdoor hoeven er geen claims gemaakt te worden. Wel wordt de lezer door middel van interne links op de producten en diensten van Puur voor dieren gewezen.

 

  • Slechts enkele zeer belangrijke zoekwoorden – De combinatie het optimaliseren van de content, enkele technische aanpassingen en linkbuilding, heeft ervoor gezorgd dat Puur voor dieren structureel op #1 staat met ‘glucosamine hond’. Het organische verkeer én conversies zijn hierdoor explosief gestegen.

 

De resultaten

Puur voor dieren is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer sterke website op het gebied van SEO. 

%

Meer organische sessies in 2 maanden

Positie op belangrijkste zoekwoord in 2 maanden

%

Meer maandelijkse bestellingen

De explosieve stijging in het aantal organische bezoekers op het belangrijkste zoekwoord.

Klantcases waar we trots op zijn

Newsbit

Newsbit, een nieuwsplatform over cryptocurrency, is uitgegroeid tot een van de grootsten in Nederland. Terwijl de online concurrentie met de dag explosief toeneemt.

Aquascaper.be

Een stijging van 176% meer top 10 posities in Google binnen 4 maanden tijd heeft voor een flinke piek gezorgd in de omzet in zowel de Belgische als Nederlandse markt.

Puur voor dieren

Een stijging van 144% sessies in 2 maanden tijd. De SEO campagne van puurvoordieren.nl laat zien dat de focus op snel resultaat zijn vruchten afwerpt.

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen over wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Schroom dan niet en neem contact op met een van onze specialisten. Samen bekijken we hoe we jouw website naar het volgende level kunnen tillen!